Вижте какво разказа тя пред камерата на NOVA

Изкоренени дървета, съборени стълбове, скъсани жици и дори цял прелетял улицата покрив – това са щетите, които нанесе във Враца бурен вятър, вилнял над града със скорост 97 км в час. Получени са десетки сигнали за паднали керемиди, ламарини и изолации. Хората коментират, че само по щастлива случайност няма пострадали хора.

Бурен вятър остави без ток част от Врачанска област (ВИДЕО)

Първо пред NOVA говори Веселина Русинова - жената, която се размина за секунди с летящ покрив. Конструкцията, която е покрита с допълнителни покрития, се е вдигнала метри над една от 4-метровите сгради в града. Прелетяла е и се е удрила в ръба на един от блоковете в близост, като е стигала до 7-мия етаж. След това е падала на съседната улица, по която в този момент е вървяла Русинова.

„Беше много страшно. Хлопаха ламарини, вятърът бучеше. Единствено бягах напред, без да се обръщам. След като се прибрах вкъщи, видях какво се е случило. Изобщо не подозирах, че ме гони цяла покривна конструкция”, разказа тя.

СЛЕД СИЛНИЯ ВЯТЪР В СОФИЯ: 53 сигнала за паднали клони на дървета (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Страхувах се да не се откачи някоя ламарина и да не ме заколи на място, но не очаквах, че може цяла конструкция да падне”, каза още тя.

Още по темата гледайте във видеото.