Те са млади, влюбени и винаги на път

Те са млади, влюбени и винаги на път. От Пловдив са, но през повечето време кръстосват пътищата на Европа. Имат работа, която обичат, защото ги кара да се чувстват свободни.

Те са най-младата двойка шофьори на тир у нас, които  казват, че биха работили това цял живот.

Тя е на 23, а той - на 28 г. Сгодени са и са постоянно на път. Обикалят цяла Европа, но по работа. Те са Вероника и Петър и са най-романтичната двойка шофьори на тежкотоварно превозно средство.

„В другите европейски държави не се обръща толкова внимание дали жена, или мъж седи зад волана, защото там просто е по-често срещано явление това жена да кара камион”, обяснява Вероника Стефанова. „Имахме ситуация, в Несебър, той ми каза да преместя камиона по-напред, аз се качвам, местя камиона, при което може би около 50-60 мъже се наредиха, така в пътека, направиха ми път и ръкопляскаха, викаха, гледаха”.

Бъдещите колеги и партньори в живота, се познават от училище. Тя е четвърти клас, а той - осми. Въпреки че живеят в съседство, следват години, в които никога не се засичат. Допреди четири, когато той я намира във Facebook и я кани на среща.

ЛЮБОВНА МОБИЛИЗАЦИЯ: Пожарна и полиция помагат за предложение за брак (ВИДЕО)

„Срещнахме се и тогава пламна голямата любов между нас”, разказва Вероника.

Петър вече работи като професионален международен шофьор и за да прекарват повече време заедно, Вероника го придружава като спътник. Допреди половин година, когато им хрумва, че могат да направят и още нещо.

„Тя да изкара C категория, след това C+E, за да може да караме заедно”, разказва Петър Пенов.

„Първите две седмици плаках. Почти след всяко спиране на камиона аз плачех и не знаех как ще потегля отново, но той много ми помогна да се справя с този мой страх. И вече даже си почива спокойно, докато аз шофирам”, разказва Вероника.

Предложение за брак на откриването на мотосезона (СНИМКИ)

„Тя е по-внимателна, аз съм по-избухлив”, допълва Петър.

Така от двойка в живота, Вероника и Петър се превръщат в колеги. А камиона - в техен дом. Композицията е с дължина 17 метра и може да тежи до 40 тона. В зависимост от товара в нея. Понякога дрехи, понякога месо, понякога дори желязо.

През лятото, малко след като се сдобила с нужната категория, на Вероника й се случило и още нещо доста по-хубаво.

„Спря колата по средата на улицата, отвори вратата, каза: „Затвори си очите”. И когато отвори моята врата - дясната, беше паднал на колене и така ми предложи”, разказва Вероника.

Вероника и Петър ще продължат напред. Следващият курс е до Италия. Тръгват след Нова година. И така докато бъдещото семейство не се сдобие с наследник. Не за друго, а защото ще им стане тясно.