„Никога не сме имали подобна ситуация", каза заместник-кметът по сигурността на Страсбург

Полицията в Страсбург задържа 40 души, заподозрени в мащабни палеж в западните райони на града в новогодишната нощ. По предварителни данни 220 автомобила са били унищожени от пожари, съобщи в сряда вестник „Dernieres Nouvelles d'Alsace", цитиран от TACC и „Фокус”.


„Никога не сме имали подобна ситуация", призна заместник-кметът по сигурността на Страсбург Робърт Ерман. „Никога не съм виждал това да се прави: автомобили са подпалени под прозорците на къщите. Всички квартали на Страсбург бяха засегнати по някакъв начин", каза още той.

Демонстранти подпалиха иранското консулство в Ирак (ВИДЕО+СНИМКА)

Потребителите на социалните мрежи публикуват кадри от нощните палежи, на който се виждат обърнати и горящи коли точно в средата на улиците. Вестникът отбелязва, че въпреки че префектурата на Департамента в Долен Рейн не е посочила точния брой на унищожените автомобили, вече може да се каже, че ситуацията е поне два пъти по-лоша, отколкото година по-рано.


В процеса на потушаване на безредиците, продължили почти до сутринта, няколко служители на реда са били ранени. Съобщава се и за най-малко един пострадал гражданин от взрив на запален автомобил.

Подобни инциденти се случиха в градовете Мюлюз, Мютциг, Оберне, Баре и Селестат.