„Българската Коледа" е важна, защото все по-често ще ни се налага да бъдем съпричастни към всичко, което е около нас", каза тя

В първия брой на „Събуди се" се връщаме към добра кауза, която започнахме заедно миналата година и която продължава и през цялата 2020 година. „Българската Коледа" не приключва с концерта на 25-ти декември. Междувременно само за 25 дни, от началото на 17-тото издание на инициативата, бяха събрани близо 2 милиона лева.

Парите от „Българската Коледа” ще отидат за апарати за диагностика на заболявания от най-ново поколение

И този път зад каузата застанаха едни от любимите лица на България. Сред тях е Люси Дяковска, която трогна всички с песента си за децата на „Българската Коледа”.

„Българската Коледа" е важна, защото все по-често ще ни се налага да бъдем съпричастни към всичко, което е около нас, да бъдем и все по-социални, тъй като развитието на живота отива към точно обратното”, каза тя в студиото на „Събуди се”.

„Българската Коледа” събра над 1,9 млн. лв. в подкрепа на болните деца

„Все по-трудно и по-нужно ще ни бъде да се върнем към това, което всъщност ние сме по натура – едно социално животно”, допълни тя.

За своите 17 издания “Българската Коледа” е успяла да събере над 30 милиона лева. През 2018-а година парите бяха близо 2 милиона и половина. С тях вече се подпомогна лечението на 500 болни деца.

Целия разговор гледайте във видеото.