Вижте един алтернативен метод за учене

От урок по история за рухването на Берлинска стена до солфеж за най-малките. Всички учебни дисциплини са застъпени по креативен начин в нов проект на НБУ „Учене чрез игра“.

Гости в студиото на "Събуди се" бяха ръководителят на проекта гл. ас. д-р Антоанета Петрова и студентките Никол и Радина, които също участват като преподаватели.

„Това е проект на НБУ, чиято идея е чрез играта да научим децата да станат автори на своето собствено образование и сами да откриват новото знание”, разказва гл. ас. д-р Антоанета Петрова.

 „Всеки урок може да се изиграе, стига да имаш желание”, казва Никол.

ЗАНИМАЛНЯ НА РАБОТНОТО МЯСТО: Детегледачи ще се грижат за децата на служителите, докато работят

„Работили сме в различни групи от 3-ти до 11-ти клас. Ние ползваме цялата методика на училището. Стъпваме на стария урок, развиваме новото знание и правим преговор. През цялото това време децата не пишат, нямат и тетрадки”, обяснява гл. ас. д-р Антоанета Петрова.

„След уроците децата започнаха да ни се радват и да ни прегръщат. Питаха, кога отново ще дойдем при тях. Когато грабнеш вниманието на малчуганите е много по-лесно да работиш с тях”, допълва Радина.

Антоанета разказва, че за този проект се е готвила от поне 10 години. Прочела текст, в който се обяснява, че най-трайно се запомня през сетивата. Това й било достатъчно за да тръгне към реализацията му.

„Главната ни цел беше да направим съпоставка с нашето обучение, когато ние сме били в класните стаи и да предоставим информацията на децата по начин интересен за тях”, казва Никол.

Гледайте целия разговор във видеото