Сблъсъкът първо бил словесен, но бързо преминава във физически

Отново агресия в училище. След сбиване между две момичета, едното е настанено в русенска болница, състоянието му е стабилно. Боят между 14-годишните  става в понеделник в училището в град Глоджево.

Според учители, между тях имало напрежение още през ваканцията, а причината за конфликта.... било момче.

„За мен случилото се беше голяма изненада, тъй като аз повече от 20 години съм директор на училището. Инцидентът вероятно е назрявал през ваканцията. Причината е тривиална. Едното момиче вижда другото с момче в едно заведение. Тази информация е достигнала до по-широк кръг от хора. Това е и причината за последвалата саморазправа”, коментира Алеко Алеков, директор на СУ „Христо Ботев”, град Глоджево.

ШАМАРИ НА ПЪТЯ: Жена нападна мъж след засичане на натоварено кръстовище в Русе

Сблъсъкът първо е бил словесен, като след минути преминава във физически, допълва още Алеков. Случката се разиграва непосредствено преди започването на часа, когато учителите са на път за класните стаи. Всичко се случило за изключително кратко време. Медицинска помощ на пострадалото дете е оказана веднага.

„Състоянието на детето се подобрява. Имала е наранявания и кръвоизлив в корема, поради което се е наложила и операция”, разказва Ахмед Салиев, баща на момичето.

 

„Малката ми дъщеря се обади и ми каза да дойда и да взема кака й от училище. Не сме говорили с дъщеря си и не знаем нищо за случая”, разказва Ремзие Салиева, майка на детето.

„Вчера бе проведена съвместна комисия с представители на училището, общината, МВР и службите за закрила на детето. Чакаме детето да се оправи, то ще бъде консултирано с психолог, както и  родителите”, обясни д-р Мехмед Мехмед, кмет на община Ветово.

А роднини на агресивното момиче се извиниха на пострадалата и на нейните близки.

“Другото момиче е псувало, моята сестра не е могла да понесе, не трябваше да се случи така”, коментира Первен Идаитова, сестра на побойничката.

Повече по темата гледайте във видеото