Гери Турийска за новата си книга "Когато живееш с котка"

Гери Турийска е писател, музикант и журналист. Тя е създател на явлението „Пощенска кутия за приказки”, литературно течение в което известни хора четат разкази. Издава първата си книга „Когато живееш с котка”.

„Не мога да повярвам, че мина толкова много време от 2010г. 2050-а е на същото разстояние, както и 1990-а. Нали така? Времето си лети и за тези десет години се случиха наистина страхотни неща.  „Пощенска кутия за приказки” се превърна в едно малко чудо и ще направим едно голямо събитие за да отпразнуваме годишнината си”, това каза в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът сред новините” Гери Турийска, писател и журналист.

„Много се радвам, че „кутията” генерира само любов. Има една магия в нея, която се крие в симбиозата между авторите, участниците и публиката. Никога обаче не съм си представяла, че ще стигнем този мащаб. Предстои ни и европейско турне”, допълва тя.

„Поезията в книгата е събирана през последните 7-8 години. Когато живееш с котка се научаваш да оставяш вратите леко отворени, което е и моята асоциация с любовта. Когато тя е живота ти, се научаваш да отваряш вратите към себе си”, завърши тя.