Какви са ключовите разлики между няколко модела телефони

При всяко пускане на нов iPhone феновете на Apple си задават един вечен въпрос: „Заслужава ли си ъпгрейдът?” Такъв е случаят и с новия iPhone 11, пуснат през септември 2019.

Продажбите на iPhone-и от Apple започнаха постепенно да намаляват в последните месеци, понеже потребителите изчакват повече, за да ъпгрейднат смартфоните си. Е, дали тогава си заслужава да преминеш на нов модел?

Както iPhone 11, така и iPhone 11 Pro Max са съвсем нови предложения, така че този въпрос е резонен и мнозина си го задават, независимо дали се замислят да си купят смартфон за първи път, дали имат намерение да правят ъпгрейд на стария или искат да избягат от лагера на Android.

Има един кратък и един дълъг отговор, като нито един от двата няма да задоволи всички. Ако искаме да дадем най-добрия отговор, тогава ще кажем: „Ако мога да си позволя iPhone 11, тогава със сигурност ще го взема!”. Все пак не можеш да критикуваш никого, който поиска да се убеди, че инвестицията му си заслужава.

Друг кратък отговор е: „Зависи колко много ти пука за страхотната камера или  издръжливостта на подобрената батерия”.

Ето кои са ключовите разлики между iPhone 11 и iPhone 11 Pro и на още два модела, които са от предходната година: iPhone ХR, който беше моделът low-end, пуснат през 2018 и iPhone XS, моделът high-end от същата година.

Цена

iPhone 11: започва от 699 долара

iPhone XR: започва от 599 долара (първоначално 749 долара)

iPhone 11 Pro: започва от 999 долара

iPhone XS: Както и iPhone 11 Pro, така и XS започва първоначално от 999 долара. След събитието по пускане на iPhone 11 обаче Apple извади този модел от онлайн магазините си.

Издръжливост на батерията

iPhone 11: до 17 часа възпроизвеждане на видео

iPhone XR: до 16 часа възпроизвеждане на видео

iPhone 11 Pro: до 18 часа възпроизвеждане на видео

iPhone XS: до 14 часа възпроизвеждане на видео

Камера

iPhone 11: двойна 12-мегапикселова камера „ultra wide” и „wide”, с нощен режим; записване на 4k видео до 60 кадъра в секунда (fps).

iPhone XR: единична камера „wide” 12MP;  видео заснемане 1080p HD  до 60 fps

iPhone 11 Pro: тройна 12MP „ultra wide” камера, „wide” и телеобективи с нощен режим; 4К видео заснемане до 60 fps

iPhone XS: двойна 12-мегапикселова камера „wide” и телеобектив; видео записване 1080p HD до 60 fps

Процесори

iPhone 11:  процесор A13 Bionic

iPhone XR: процесор A12 Bionic

iPhone 11 Pro: процесор A13 Bionic

iPhone XS: процесор A12 Bionic

Цвят

iPhone 11: Червен, виолетов, зелен, жълт, бял и черен

iPhone XR: Син, жълт, коралов, червен, бял и черен

iPhone 11 Pro: зелен, сребрист, сив и златист

iPhone XS: Сребрист, сив и златист

Накратко,  iPhone 11 е изключителен телефон, с една от най-добрите камери, която сме виждали някога на смартфон и с впечатляваща издръжливост на батерията.

Нищо от това не означава непременно, че iPhone 11 е перфектен телефон или, че има най-добрите спецификации и функции, които можеш да получиш от пазара към момента. Наистина, не е. Въпреки това, iPhone 11 е страхотен телефон. Ако искаш да живееш в настоящото с последните тенденции в технологията, можеш да похарчиш още 300 долара и да си вземеш iPhone 11 Рrо или пък можеш да избере една от безбройните опции на последното поколение Android .

По-голямата част от хората обаче не трябва да му мислят много: iPhone 11 ти е грабнал окото, тогава си вземи iPhone 11! Ще бъдеш щастлив с това малко технологично чудо.