Васил Божков обяви по телефона, че няма да се връща в България

Нови обвинения и контраобвинения по хазартния скандал! Васил Божков обяви по телефона, че няма да се връща в България, а прокуратурата водела срещу него пропаганда. Бившият му съдружник Цветомир Найденов го обвини и в сексуални престъпления. 

Божков влезе и в задочен спор с прокуратурата заради изземването на колекцията му от антични произведения на изкуството.

Тежките обвинения прехвърчаха в ефира на NOVA. Бившият съдружник на Божков - Цветомир Найденов, заяви, че обвиняемият бизнесмен е укривал данъци с години за милиони. Имал и запис, как Божков го заплашва с убийство. И това не е всичко - Найденов обвини Божков в сексуални престъпления, свърза името му и с покушението на Манол Велев.

Васил Божков не призна, къде се намира в момента и каза, че няма намерение и да се връща, поне на този етап. А твърденията на прокуратурата, че фирмите му дължат над половин милиард лева, нарече „злостна пропаганда”.

„Защо да дължа, когато тези компании не са спечелили тези пари? Ако е бил друг данък, тези 500 млн., може би, е нямало да ги има. Не може да се смята механично. И при това напълно законно”, заяви за NOVA Васил Божков.

Бизнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той ме заплаши с убийство преди месеци (ВИДЕО)

Той твърди, че не е давал  подкупи на членове на Комисията по хазарта. Оплака се, че съпругата му е била задържана за 24 часа, а колекцията му отнесена.

„Психологически се прибирам в България, слагат ми осем месеца. Накрая на осемте месеца, ми предявяват някое друго обвинение измислено. Държат ме осем месеца и ме обработват психологически. Аз малолетен ли съм, социално слаб ли съм? Или нямам упълномощени адвокати, на които да ги предявят? Това е грубо нарушение на правото ми на защита”, заяви Божков.

Пред NOVA съдружникът на Божков - Цветомир Найденов, обясни, че е подал сигнал срещу него в края на миналата година, защото през октомври получил доказателствата.

„Проверих го. Видях, че това нещо, което съм чувал през годините, е факт. И подадох съответните сигнали. Сигнал за над 470 млн. неплатени данъци срещу Васил Крумов Божков, е нещо супер опасно да се подаде”, заяви бизнесменът Цветомир Найденов.

Сигналът срещу Божков бил провокиран и от заплахата Цветомир Найденов и брат му да бъдат ликвидирани, разказа още бизнесменът.  Това се случило в средата на юни миналата година в офиса на Божков.

„И той има записи, и ние имаме записи на всички тези срещи. Пуснал съм ги в прокуратурата тези записи”, заяви Цветомир Найденов. На 15 декември отидох в bTV, показах им сигнала и други неща и 45 дни нищо. После се свързах с „Дневник”, 6 часа интервю, включително и видео заснемане. Мълчание. После дойдоха с „Капитал”, пак 5-6 часа интервю. Пак нищо”, Найденов.

Божков: Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда

Той разказа и за други свои подозрения, за които също бил подал сигнал в прокуратурата.

„Този човек е способен на такива неща. Трябва да се разгледат внимателно случаите на Йордан от Благоевград и на Манол Велев. Мисля, че е съпричастен към тези работи”, заяви Цветомир Найденов.

Съпругата на Манол Велев отказа да коментира тези твърдения.  

„Не желая да коментирам тази толкова тежка тема за мен. Благодаря ви още веднъж за цялото ваше внимание”, заяви Весела Лечева пред журналисти.

А накрая в студиото на „Здравей България” бизнесменът хвърли и още по-голяма бомба.

„Проблемът с данъците му е най-малкият проблем. Този господин е сериен изнасилвач. Има стотици изнасилвания на жени, които са публична тайна и никой не говори за това”, заяви Цветомир Найденов.

На тези обвинения Божков отговори, че са „изречени от психично болен човек”.

А на този етап от прокуратурата отказаха да дадат информация относно това  дали подадени сигнали, свързани с изнасилвания, извършени от Божков. Категорични са обаче, че са наясно срещу кого са се изправили.

МВР показа какво откри в имотите на Божков (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Повтарям, че прокуратурата знае срещу кого се е изправила. Знаем, че сме се изправили срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще опита да се защити и то чрез вас медиите”, заяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Утре ще се гледа мярката за неотклонение на бившия шеф на Комисията по хазарта. А останалите с обвинения са в чужбина.

Днес следобед Васил Божков изпрати официално изявление до медиите, което щяло да бъде последното му за неопределен период. В него бизнесменът заявява, че налагането на запори на сметки, без влязъл в сила ревизионен акт, е незаконно. Незаконно е, пише Божков, и изземването на имущество без съдебно разпореждане.

И още от изявлението: „До произнасянето на съда не е доказано нито едно от „напълно произволно повдигнатите  обвинения”.