Това се казва в позиция на бизнесмена, за която от компанията му твърдят, че е последното му изявление за неопределен период от време

От компанията на Васил Божков "Нове АД Холдинг" изпратиха обобщен коментар на бизнесмена на събитията от последните дни, свързани с акциите в офисите на фирмата и в дома на Божков. От холдинга съобщават, че това е "последното медийно изявление на г-н Божков за неопределен период от време".

МВР показа какво откри в имотите на Божков (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Занапред отнасяйте въпросите си към всички замесени представители на властта, политици, институции, правоохранителни органи и държавни учреждения, имащи отношение към темата. Пресцентърът на "Нове АД Холдинг" ви благодари за професионалното отношение при отразяването на събитията. С уважение и до новЕ срещи", завършва съобщението от компанията.

Ето и пълния текст на изявлението без редакторска намеса:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Бизнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той ме заплаши с убийство преди месеци (ВИДЕО)

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

Божков пред NOVA: Твърденията на прокуратурата са злостна пропаганда

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения. 

Фирмите, свързани с лотарийните игри нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци. 

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Прокуратурата: Божков предлагал по 10 000 лв. на ден на служител от Комисията по хазарта

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.