Колата е управлявана от 64-годишен мъж

Служителка на „Чистотата” в Бургас е пострадала по време на работа. Тя била блъсната от автомобил на пешеходна пътека рано в понеделник сутринта. Жената пострадала, докато пресичала пътя, въпреки, че била облечена със светлоотразителна жилетка. В момента тя е настанена с множество контузии, но без опасност за живота в Първа хирургия на Бургаската университетска болница.

Кола блъсна дете на пешеходна пътека

Албена, която от 11 години работи в „Чистотата”, пресичала пешеходната пътека, за да върши обичайната си работа, когато върху нея връхлетял автомобилът.

„Той караше силно. Докато пресичахме шофьорът не успя да спре. Когато ме блъсна изхвърчах на около 2-3 метра”, разказа пострадалата Албена Петкова.

Колегите ѝ веднага повикали линейка, информирали и ръководството на фирмата.

„Първо е имало автомобил, който в лявата лента им е дал предимство, а автомобилът на въпросния господин, който ги е блъснал, е без абсолютно никакъв спирачен път в средната лента”, посочи ръководителят на фирмата Стилиян Георгиев.

Шофьор на камион удари пешеходка на кръстовище в Разград и избяга

Пострадалата жена е откарана веднага в Университетската болница. 

„Жената е извадила голям късмет. Тя е с повърхностни и мекотъканни рани, които бяха обработени. За момента няма данни за сериозни наранявания на вътрешните органи”, обясни зам.- директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев.

Албена, както и колегите й са били със светлоотразителни жилетки, които са задължителна част от работното им облекло. Водачът е бил тестван с дрегер, а алкохолната му проба е отрицателна.

„Признава вината си и осъзнава какво е направил. Съдействал е изцяло на служителите на „Пътна полиция”. Твърде вероятно е неговите думи, които са свързани с това, че е заслепен от слънчевата светлина и, че се е движил с повишена скорост, за да може да пристигне на работното си място, за да не закъснее - да са в основата на вината”, посочи говорителят на ОД МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Експерт: София е най-опасният град за живеене в България (ВИДЕО)

Това не е първият инцидент с блъснат пешеходец на „зебра” по бул.„Демокрация”, който е един от най-оживените в Бургас.

Репортер: Цеца Алексова