Парламентът избра заместник-председател и двама членове на комисията

Депутатите стигнаха почти до бой след поредния скандал. ВМРО обвиниха ГЕРБ в договорки с ДПС за това кой да бъде избран за член на Комисията за регулиране на съобщенията от квотата на Народното събрание.

Скандалът започна от изказване на депутата от „Атака” Павел Шопов, който посочи „кадровите провали” на патриотите във властта.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Кадровите провали на тези, които отново искат техен кадър да бъде назначен. Партизанлък, колеги. Жесток, див партизанлък. Такъв имаше само по времето на Костов. Тези обаче ги бият”, каза Шопов.

„Унизителна е подобна реч към НС, която дъмгосва почтени български граждани”, заяви Милен Михов от ВМРО, ОП.

От ВМРО хвърлиха смут в залата с твърдение, че партньорът им във властта – ГЕРБ, има договорки с ДПС.

Депутатите приеха изводите на комисията за атаката на НАП

„Няма да носим отговорност за управлението, при положение, че има уговорки кандидатът на ДПС да бъде подкрепен, включително от партия ГЕРБ”, поясни Юлиан Ангелов от ВМРО.

„Натискането на копчето е всъщност волята на народните представители. За това не мога да се съглася, че има крайна или различна договорка”, каза Халил Летифов от ДПС.

От БСП се възползваха от случая и атакуваха властта. „Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне”, заяви Георги Свиленски от БСП.

ГЕРБ и БСП се скараха заради жертвите на комунистическия режим

„Излиза така, че ДПС управлява вас. Действително с кого управлява тогава ГЕРБ. Дали вие не сте откритото лице на ДПС в този парламент”, пита Кръстина Таскова от ВОЛЯ.

„Г-жо Таскова не знам с какви очи коментирате ДПС. Вие си продадохте регистрацията по време на местните избори и техните активисти излизаха от вашата регистрация, включително и от Костинброд”, заяви Юлиан Ангелов от ОП, ВМРО.

В крайна сметка депутатите избраха общата кандидатура на ГЕРБ и ВМРО Кристина Хитрова за зам.-председател на КРС. Анна Хаджиева, предложена от ГЕРБ, ОП и ВОЛЯ и Ердинч Хайрула, предложен от ДПС, за членове на Комисията от квотата на парламента.