В Париж са регистрирани 3 нови случая на заразени

Пациент с коронавирус е починал в болница в Париж, а във френската столица са регистрирани 3 нови случая на заразени.

Още държави в Европа регистрираха заразени с коронавирус

Починалият е 60-годишен мъж, който е дал положителни проби за новия “COVID-19”. Другите заразени с коронавируса са жени от Китай, които наскоро са се завърнали във Франция.

Общо двама души починаха от заболяването във Франция – първата жертва бе 80-годишна китайска туристка.

По данни на здравните власти потвърдените случаи на заразата в страната са 17.

По-късно стана ясно, че 60-годишен учител, който почина в Париж, след като се разболя от новия коронавирус, се превърна в първата френска жертва на болестта, заявиха здравни служители в сряда, като добавиха, че починалият не е пътувал до огнището на болестта. Мъжът починал през нощта в столична болница, което доведе до двама броя на починалите от коронавируса в страната, каза заместник-шеф на здравното ведомство Жером Саломон.

Първата жертва беше 80-годишен китайски турист, който почина в болница в средата на февруари.

Първа жертва на коронавируса в Европа

Учителят, който е работил в прогимназия в град Крепи-ан-Валуа, на около 80 километра североизточно от Париж, не е пътувал в район, засегнат от развихрилия се коронавирус, каза Етиен Шампион, генерален директор на здравната агенция на региона От дьо Франс.

След като не се почувства добре, той спрял работа от 12 февруари - в началото на средносрочните училищни ваканции. Той беше тестван за коронавирус в спешното отделение на парижка болница във вторник, малко преди да умре.

Освен учителя, Франция е отчела още четири нови случая на COVID-19 през последните 24 часа - два при хора, които се връщат от региона на Ломбардия в Италия, където е най-голямото огнище на болестта в Европа. 

Единадесет души се възстановиха във Франция, което сведе общия брой на диагностицираните случаи в страната до 17. Сред четиримата, които все още са в болница, 55-годишен мъж от същия регион като учителя, бил в тежко състояние в болница, каза Шампион.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК