„ДПС не управлява в коалиция с никого”, посочи Джейхан Ибрямов

„Спекулации могат да се правят особено от националистическите формации. ДПС е опозиционна партия в това народно събрание. Когато става дума за държавността, за приоритети, свързани с евроатлантическата ориентация на страната, за онези политики, които са в полза на обществото, ДПС винаги ще гласува за тези политики”. Така депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов коментира в студиото на „Плюс-минус” острата реакция от страна на Патриотите, породена от избора на нови членове в Комисията за регулиране на съобщенията и позицията им, че истинската коалиция е между ГЕРБ и ДПС. 

КРС скара депутатите (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имаше доста кандидати и изслушване в комисия. Ние гласувахме на база предоставена информация за кандидатите. Защо са гласували едните и другите формации по такъв начин, трябва те да отговорят. За техните вътрешни коалиционни взаимоотношения, те сами трябва да отговорят”, добави той.

„ДПС не управлява в коалиция с никого. Партията ни е опозиционна политическа формация и когато става дума за държавността, за стабилността на страната, за евроатлантическата ориентация, винаги ще гласуваме в тази посока”, каза още Ибрямов.

Доц. Милен Михов: ОП не можем да бъдем в ролята на игнориран партньор

Джейхан Ибрямов посочи, че ДПС е партията, която е радетел на машинното гласуване. „В действащото законодателство машинното гласуване е залегнало. Експериментално машинно гласуване  има от години насам в страната. Този тип гласуване ще помогне ако искаме да се намали субективността по време на отчитането на резултатите и да се елиминират онези фактори, които довеждат до недействителни бюлетини”, каза той.

Гешев: Ще извършим пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир

Депутатът от ДПС коментира и акцията на прокуратурата, свързана с приватизацията у нас.„Когато беше анонсирана тази идея от прокуратурата, Мустафа Карадайъ я подкрепи. ДПС винаги е за обективно изнасяне на фактите, които са се случили в държавата. Ако има някакви допуснати грешки, нека да бъдат поднесени на обществото. Виждаме колко активен е главният прокурор, следим действията, очакваме да има и резултат”, заключи Ибрямов.