Коментарът на следователката беше лаконичен

Опитала ли е следователка от Силистра да разпъне чадър над мъж, карал без книжка нейния автомобил? Инцидентът е от 18 февруари, стигнало се е до полицейска гонка и напрежение между органите на реда.

От няколко дни е в ход и дисциплинарна проверка срещу следователката, която се оказва, че поддържа доста висок стандарт на живот.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Данчо Катаджията остава за постоянно в ареста

Стела Илиева – следовател със 17 години стаж в Окръжен следствен отдел – Силистра. Живее в село Сребърна. На името на баща й Стоян Илиев, който живее в съседното село Йорданово - има конна база и ферма за щрауси. Именно в село Йорданово се случва и инцидентът, за който срещу следовател Стела Илиева има образувана дисциплинарна проверка от Висшият съдебен съвет.

„Вижте, има си правосъдие и ред. Нека, хората да кажат”, казва Стела Илиева – следовател в Окръжна следствена служба – Силистра.

А, хората разказват, че на 18 февруари, вечерта, около 22 часа, в село Йорданово  полицейски служители се опитват да спрат за проверка ето този лек автомобил. Управлявал го е Метин Али от същото село. Водачът не спира на стоп- палка и започва гонка. Метин е хванат, все пак и става ясно, че кара без да има книжка. Колата, пък се оказва собственост на Стела Илиева, която е извикана от заловения шофьор. Следователката идва с около 30 души, според свидетели - в нетрезво състояние.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Арестуваха Данчо Катаджията в "Пирогов" (ВИДЕО)

 

 

Според разказите на хората, в опит да спаси заловения шофьор без книжка Стела Илиева показала служебната си карта на магистрат и отправила заплахи към полицаите. Заявила на служителите, че е изпратила водача, за да купи цигари и алкохол и разпоредила незабавно да го освободят. Полицаите извикали подкрепление и свалили номерата на автомобила. За случая потвърдиха наши източници в МВР. Официално, от полицията отказаха да коментират ситуацията. От Окръжната прокуратура поясниха, защо е сложно да се коментира подобен инцидент със замесен магистрат.

„Случаят беше докладван в прокуратурата от страна на ръководството на ОД на МВР – Силистра. Това, което може да се каже, по отношение на г-жа Илиева е била образувана дисциплинарна проверка със заповед на административният ръководител на Окръжна прокуратура, която е събрала необходимите материали, които са предоставени на вниманието на Висшия съдебен съвет, чрез Главният прокурор. От тук, нататък предстои образуване на дисциплинарно производство пред ВСС. Не мога да коментирам факти, към момента, тъй като по стандартите на ВСС не могат да се коментират факти и обстоятелства по същото”, казва Теодор Желев – окръжен прокурор на Силистра.

Арестуваха 37 от всички 50 пътни полицаи в Малта

Коментарът на следователката беше лаконичен. „Нека, хората се произнесат. Имало е някакво нарушение и затова! Нищо не искам да коментирам.Абсолютно нищо не искам, защото това е в нарушение на нашият етичен кодекс”, казва Стела Илиева.

Така, подробни обяснения, Стела Илиева ще дава пред Висшият съдебен съвет. А шофьорът, за когото се твърди, че следовател Илиева е бранила, работи в новоизградена конна база в съседното село Сребърна, намираща се зад къщата на Илиева. На входа на базата стои името на следователката. Според хората в селото частната конна база и ферма за щрауси са нейни.