От ведомството отправят тази препоръка заради регистрираните случаи на коронавирус в тези области

Министерството на туризма препоръчва да се преустановят всички посещения на туристически обекти, както и туристическите фестивали и събития в областите Габрово и Плевен до второ нареждане във връзка с регистрирани случаи на коронавирус (COVID-19)на територията на двете области, съобщиха от ведомството.

Няма нови случаи на коронавирус у нас (ВИДЕО)

Следва да се има предвид, че Министерският съвет отмени всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви на територията на цялата страна, се напомня в прессъобщението.

СЛЕД ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРОБИ ЗА COVID-19: Каква е актуалната ситуация в Плевен?

Министерството на туризма препоръчва в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение, както и на туроператорите и туристическите агенти: да се заредят санитарните помещения в стаите и в общите части с достатъчно сапун, дезинфектант или гел за ръце на алкохолна основа с поне 60 на сто алкохол, да не се провеждат масови мероприятия (семинари, конференции, фирмени събития и други от подобно естество), да се спазва дистанция от поне един метър безопасно разстояние между хората (персонал и туристи).

Извънредни мерки за сигурност у нас заради коронавируса

В препоръките към бизнеса се посочва, че ако турист сигнализира за проява на висока телесна температура, кашлица или затруднено дишане, трябва бъде потърсена незабавно медицинска помощ по сключен договор за медицинско обслужване или на тел:112. При съмнение за COVID-19, до пристигане на медицинската помощ, туристът и семейството му трябва да бъдат изолирани в стаята, в която са настанени. При съмнение за COVID-19, изразено от медицинско лице, е необходимо да се информира РЗИ и да се спазват указанията на здравните власти за последващи действия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК