Лидерът на „Воля” съветва хората да предприемат мерки, но да не изпадат в паника заради COVID-19

Хората трябва да предприемат мерки, но да не се поддават на паниката от коронавируса, защото тя няма да доведе до нищо добро. Този съвет даде в предаването „Карай направо” лидерът на партия „Воля“ и заместник-председател на Народното събрание – Веселин Марешки.

Бизнесменът, който притежава верига аптеки, коментира, че в момента има ръст на оборотите, но това се случва при всяка грипна епидемия.

Най-крутите мерки срещу коронавируса предлага Мутафчийски (ВИДЕО)

„Всички от индустрията печелят и не само те. Но ако говорим за бизнеса ми, не съм играч, който е на ударите. Искам да се развивам бавно и постепенно, това ми е помогнало да създам стабилен бизнес, който да не се влияе от това дали има коронавирус, или – не. Има в момента ръст на оборотите. Това е нормално. Има и при грипни епидемии”, обясни Марешки.

Относно изолирането на журналистите от депутатите в НС, Марешки коментира, че е против мярката. „Хората в Народното събрание са толкова много, че журналистите нямаше да допринесат с нещо повече да се влоши средата. Информираността на гражданите е по-важна.”, смята Марешки. Лидерът на „Воля” смята, че мерките са малко закъснели. 

Голям брой общини у нас нямат аптеки (ВИДЕО)

Относно цените на горивата, Марешки заяви, че и той самият, както много хора у нас, се съмнява, че има картел. „Никой не може да го докаже”, смята бизнесменът. Очаква, че ако спадът в цените на световните пазари се задържи още месец, всички ще вземат мерки и ще понижат цените, но не в размера, който всички очакваме.

Кога ще паднат цените на горивата у нас?

„При тази цена на петрола и на долара, реалните цени в бензиностанциите трябва да са около 1,80-1,90 лева”, каза Марешки.

Лидерът на партия „Воля“ споделя още, че през последните две години е станал още по-богат, но не прави връзка с присъствието си в политическия живот на страната. Веселин Марешки вярва, че социологическите изследвания, които поставят партия „Воля“ извън Народното събрание, през предстоящите парламентарни избори, са манипулативни.

Още гледайте във видеото