Лидерът на „Воля” съветва хората да предприемат мерки, но да не изпадат в паника заради COVID-19

Хората трябва да предприемат мерки, но да не се поддават на паниката от коронавируса, защото тя няма да доведе до нищо добро. Този съвет даде в предаването „Карай направо” лидерът на партия „Воля“ и заместник-председател на Народното събрание – Веселин Марешки.

Бизнесменът, който притежава верига аптеки, коментира, че в момента има ръст на оборотите, но това се случва при всяка грипна епидемия.

Най-крутите мерки срещу коронавируса предлага Мутафчийски (ВИДЕО)

„Всички от индустрията печелят и не само те. Но ако говорим за бизнеса ми, не съм играч, който е на ударите. Искам да се развивам бавно и постепенно, това ми е помогнало да създам стабилен бизнес, който да не се влияе от това дали има коронавирус, или – не. Има в момента ръст на оборотите. Това е нормално. Има и при грипни епидемии”, обясни Марешки.

Относно изолирането на журналистите от депутатите в НС, Марешки коментира, че е против мярката. „Хората в Народното събрание са толкова много, че журналистите нямаше да допринесат с нещо повече да се влоши средата. Информираността на гражданите е по-важна.”, смята Марешки. Лидерът на „Воля” смята, че мерките са малко закъснели. 

Голям брой общини у нас нямат аптеки (ВИДЕО)

Относно цените на горивата, Марешки заяви, че и той самият, както много хора у нас, се съмнява, че има картел. „Никой не може да го докаже”, смята бизнесменът. Очаква, че ако спадът в цените на световните пазари се задържи още месец, всички ще вземат мерки и ще понижат цените, но не в размера, който всички очакваме.

Кога ще паднат цените на горивата у нас?

„При тази цена на петрола и на долара, реалните цени в бензиностанциите трябва да са около 1,80-1,90 лева”, каза Марешки.

Лидерът на партия „Воля“ споделя още, че през последните две години е станал още по-богат, но не прави връзка с присъствието си в политическия живот на страната. Веселин Марешки вярва, че социологическите изследвания, които поставят партия „Воля“ извън Народното събрание, през предстоящите парламентарни избори, са манипулативни.

Още гледайте във видеото

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си