Литургиите в "Свети Александър Невски" ще се излъчват на живо

Литургиите в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" ще се излъчват на живо, от 9:30 ч. на страницата на Светия Синод във Facebook. Днес всички храмове в Габрово ще включат в тържествените си служби и специални моления за избавяне от болести.

Преди минути камбаните удариха в него, за да свикат за традиционната неделна служба габровци, която ще бъде малко по-различна. В Габрово бяха открити един от първите два случая на заразени с коронавирус. Хората спазват указанията на Българската православната църква, които са по-различни от Оперативния щаб.

Свещениците подхождат по габровски към ситуацията. "Ако имаш силна вяра, нищо няма да ти се случи. Църквите не бива да се затварят, а да бъдат отворени и да помагат на хората. Редовните ни служби продължават, без никакви корекции. Коронавирусът няма как да ни повлияе, ако имаме силен дух. Няма паника в хората", казаха те.

Още два случая на коронавирус у нас

Най-крутите мерки срещу коронавируса предлага Мутафчийски (ВИДЕО)

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО