Темата коментира председателят на Съюза на артистите у нас Христо Мутафчиев

"Има извънредно положение, което е гласувано от НС. Не ми се нрави,  че трябва да си седя вкъщи и да не играя, но не познавам актьор, който да не е реагирал с отрицание на ситуацията. Емоцията трябва да бъде потушена и да включим рациото ни, защото ще спасим човешки животи". Това заяви в ефира на "Събуди се" председателят на Съюза на артистите у нас Христо Мутафчиев.

"При такъв тип бедствие по време на преодоляването може да се говори за икономическия ефект. Когато се взриви централата във Фукушима, японците преодоляха кризата и след това изчислиха какво губят от това. Това ще се случи у нас и по Европа. Всички предвиждат катаклизми, ще излезем сравнително бързо от кризата. Заплатите на колегите ще бъдат изплащани", каза още Мутафчиев.

РАЗМЕНЕНИ РОЛИ: Какво е да си в дрехите на другия?

Той поздрави колегите си от Театър "Възраждане" за идеята постановките да бъдат излъчвани онлайн. "Първото им онлайн представление е гледано над 3 000 пъти. Хубаво е обаче, колегите да спазват мерките, взети от държавата. Награди ИКАР ще има, но не искам да се ангажирам с дата", каза председателят на Съюза на артистите. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО