Президентът Александър Вучич направи обръщение към нацията

Поради разпространението на коронавируса на територията на цяла Сърбия е обявено извънредно положение.Това обяви преди минути в обръщение към нацията президентът Александър Вучич, предаде БГНЕС. До момента в страната официално регистрираните заразени с коронавирус са 48. Двама от тях са в тежко състояние.

Още 8 нови случая на COVID-19 у нас

Вучич съобщи, че ще бъдат взети мерки срещу поскъпването на основните хранителни стоки, както и на препаратите за дезинфекция. В същото време се забранява събирането на публични места на повече от 50 души. Президентът помоли хората на възраст над 65 години да не излизат от домовете си.

Първа положителна проба за COVID-19 във Варна

От утре са затворени детските градини, училищата и университетите. "Това е може би най-лошият ден за Европа след Втората световна война. Сърбия воюва с невидим противник. Това е война за нашите родители, баби и дядовци, но и за бъдещето на самата Сърбия", каза още държавният глава. В обръщението си той поиска помощ от китайския президент за спряване с коронавируса. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО