В Сърбия е обявено извънредно положение

От 8 часа местно време Германия затвори границите си с Франция, Швейцария и Австралия, съобщиха от МВнР.

Германските граждани ще могат да се завръщат в страната, но чужденци няма да бъдат допускани. Министър-председателят на Шлезвиг Холщайн Даниел Гюнтер е заявил, че от 06:00 ч. се затваря и границата с Дания, но това няма да се отнася за участниците в местния локален трафик и товарния транспорт. За туристи се затварят и островите в Северно и Балтийско море - Силт, Амрун, Фьор, Фемарн, както и полуостров Нордщранд.

Китай потвърди за 14 нови смъртни случая от коронавирус

От 12 часа своите граници затваря и Дания. Мерките ще важат до 13 април. Датските граждани ще бъдат допускани по всяко време на територията на страната. Допускани ще бъдат и чужденците, които пребивават, работят или учат в Дания, доставят или взимат стоки в/от Дания, посещават сериозно болен свой роднина в Дания, имат право на определен режим на лични контакти между родител и дете (напр. след развод) и др. Пътниците, пристигащи на летище Копенхаген, които директно продължават към Швеция с влак или автомобил, могат да бъдат пропускани в Дания.

Българин, живеещ в Сингапур, е заразен с коронавирус

В Дания обаче няма да бъдат допускани граждани, идващи от Швеция, които имат билет за пътуване с полет от летище Копенхаген, освен ако те нямат основателна причина за влизането си на територията на страната. Според съобщението на властите може да последва частично или цялостно прекратяване на дейността на въздушния, морския и сухопътния транспорт, за да се спре разпространението на вируса.

Пристигащите от страни със степен на риска „оранжев“ (в т.ч. България) се призовават да останат вкъщи в рамките на 14-дневна карантина. Азербайджан затвори границите си с Грузия и Иран.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

 

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си