Той тичал в продължение на 6 часа и 46 минути

Французин намери начин как да пробяга маратон във времето на забраната за излизане от дома - тичайки напред-назад на балкона си в предградие на Тулуза, съобщи БТА.

Елиша Ношомовиц пробяга 42,2 км без прекъсване на 7-метровия си балкон. Рекорд не успя да постави, защото това му отне шест часа и 48 минути.

Мъжът каза, че за него това е било физическо и психично предизвикателство. Той сподели снимки в интернет, "за да подкрепи медиците, които вършат изключителна работа".

ПОЧИТ КЪМ МЕДИЦИТЕ: Мъж с 45-килограмова броня от чанове озвучи София (ВИДЕО)

Също като спортистите, които тичат в апартаментите си в Ухан, или велосипедистите, които намериха как да тренират в хотелските стаи в Абу Даби, Ношомовиц е искал да покаже, че е възможно човек да поддържа форма въпреки забраната за излизане.

Той е искал също да разведри хората с налудничаво предизвикателство и малко хумор, да намали сериозността на ситуацията с коронавируса.

Аплодисменти за медиците ни - всяка вечер в 21ч. (ВИДЕО)

По време на маратона Елиша Ношомовиц не се е чувствал през цялото време добре. Гадело му се е, а и се е притеснявал съседите да не се оплачат от шума от стъпките. Те обаче са проявили разбиране.

Колажите с ген. Мутафчийски, разсмели милиони българи (ГАЛЕРИЯ)

Френските власти все още разрешават хората да излизат навън за индивидуални спортове, като бягане, ако подпишат специален формуляр, в който обясняват причините. Броят на бягащите по улиците обаче се увеличи заради хубавото време и властите се притесняват, че прекалено много хора са по улиците и това може да застраши усилията им да овладеят заплахата.