Смъртността в страната е достигнала средни стойности 9%

По отношение на смърттността при заразените с коронавирус Италия изпревари Китай, както и Иран и Южна Корея взети заедно. Основната причина за високата смъртност на заразените с коронавирус в Италия са демографските характеристики на страната, където голяма част от населението застарява. Друга причина е системата за тестване, която включва проверка само на пациенти с изразени симптоми. Тази гледна точка беше публикувана от италианския вестник „Corriere della Sera”, предаде БГНЕС.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Спад на смъртните случаи в Италия

Въз основа на ежедневно публикуваните данни, смъртността в Италия е достигнала средни стойности 9% (до 12% в северния регион на Ломбардия), в сравнение със средна смъртност от 3,8% в Китай (5,8% в Ухан и 0,7% в останалата част на Китай).

ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ В ИТАЛИЯ: Армията патрулира по улиците

Според „Corriere della Sera” тези цифри не отразяват реалната степен на заразата, тъй като Италия е променила стратегията си за тестване с развитието на епидемията. В първите случаи след 21 февруари, когато в малкото градче Кодоньо в района на Ломбардия (и в още по-малкото село Вод в съседната провинция Венето) бяха открити локални огнища и са тествани всички, които са имали контакт със заразени хора. С увеличаването на броя на инфекциите, а също и поради липсата на материали и медицински персонал, по-късно беше решено да се тестват за коронавирус само хора с очевидни и доста тежки симптоми.

Италианският коафьор Маурицио Пироло за вируса, силата на духа и страха (ВИДЕО)

Изданието отбелязва, че като заболяване, засягащо главно дихателните пътища, повишената смъртност при италианците може би е симптоматична за лошото общо състояние на белите дробове на населението. В тази връзка се споменава и неблагоприятната екологична ситуация през последните години в големите градове в Северна Италия, където показателите за допустимото съдържание на вредни частици в атмосферата бяха значително надвишени. Не на последно място като фактор се посочва и тютюнопушенето - експертите отбелязват, че най-тежките случаи са на пациенти пушачи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП