Хиляди шофьори чакат с дни, за да преминат в Турция

Остава напрежението на основния граничен пункт с Турция. Опашката от камиони все още е близо 50 километра. Едва днес поставиха 10 нови химически тоалетни, които да ползват чакащите шофьори. Незапомнено дългата колона вече достига Харманли. И няма изгледи скоро да намалее. А хилядите шофьори са на пътя минимум по три денонощия.

При над 2 200 преминали през границата камиона за денонощие преди седмица, сега броят им е с над 30 процента надолу. „През последното денонощие митническите служители са обработили близо 1500 товарни автомобила като близо 900 от тях са обработени в посока от България км Турция“, обясни Диана Маркова от Агенция „Митници“ . 

 

Километричната колона от тирове на границата ни с Турция не намалява (ВИДЕО)

И от двете страни на границата се мери температура и се проверяват стриктно маршрута и страните, от които идват камионите. Турция връща тировете от рискови страни. „Знаете, че са засилени мерките във връзка с недопускане на разпространение на коронавируса и в този смисъл няма как тези мерки да не окажат влияние“, допълни Маркова. 

Слави Спасове в края на колоната, тепърва ще чака поне 3 дни. „Навсякъде е горе долу еднакво. Преди 3 дена на Видин - Калафат същата работа - 35-40 км опашка, тука е 50 км доколкото чух Не е лесно, ама поне имаш работа, че ако си седниш вкъщи “, коментира той.

 

На метри от него са новите химически тоалетни, поставени заради безпрецедентно дългата колона. „Не че е тоалетна кой знае каква химическата, ама пак е нещо, да не се ходи пок камиона, до камиона и т.н.“, заключи Спасов.

Репортер: Димитър Иванов

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП