Темата коментира секретарят на МВР главен комисар Ивайло Иванов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“

„Мерките, които важат към този момент, са доста рестриктивни. Въпросът е всички граждани да осъзнаят сериозността и да започнат да ги спазват“. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов относно мерките за противодействие на разпространението на коронавируса у нас.

Случаите на COVID-19 у нас вече са 190 (ВИДЕО)

Запитан дали са необходими по-строги мерки и санкции, той коментира: „Не е необходимо да се стига до налагането на по-строги мерки като глоби например. Освен наложените мерки, знаете, че в момента има предвиден и затвор за нарушаване на карантината. Ако всеки изпълнява призива да си остане вкъщи, мисля, че това няма да е необходимо“.

Депутатите подкрепиха ветото на президента (ВИДЕО)

По думите му още миналата седмица, когато бяха засилени рестрикциите по отношение на противодействието на разпространението на коронавируса, е имало много противоречиви послания от различни хора в обществото. „Ние самите виждахме, че въпреки призивите, хората се трупаха по магазини и обществени места и така постепенно мерките станаха по-рестриктивни“, посочи още Ивайло Иванов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“.

„Нашите служители са свикнали да работатя в условия като сегашните. Все пак обаче те също са хора, не са имунизирани, не са и застраховани от заразяване. Парвим всичко възможно, за да си изпълняваме служебните задължения и мисля, че на този етап се справяме много добре“, каза още главният секретар на МВР.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП