Вижте какво разказа Ива Станкова, която от няколко години живее там

В Нидерландия решиха да се опитат да преборят коронавируса чрез групов имунитет. Премиерът на страната Марк Рюте каза в обръщение към сънародниците си, че страната няма да затваря хората вкъщи и да налага рестриктивни мерки, a ще следва стратегията на групов имунитет.

В Нидерландия се образуваха огромни опашки за марихуана заради коронавируса (СНИМКИ)

„За момента не съм усетила да има страх и паника сред хората тук. Те са стравнително спокойни, но са доста дисциплинирани и със сигурност приемат много сериозно положението“. Това коментира за „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ Ива Станкова, която от няколко години живее със своето семейство в Нидерландия.

„Виждам, че където и да излезем, всеки се стреми да спазва някаква дистанция. Въпреки, че заболелите тук са доста повече, не виждам паника, каквато се наблюдава в България“, посочи още тя.

Редица европейски държави затварят границите си

Запитана защо според нея се получава такава разлика в нагласите между хората в двете страни, тя коментира: „Според мен, на първо място, хората тук усещат сигурност в управляващите и в здравеопазването като цяло. На второ място, самите те имат дисциплина и изпълняват това, което се изисква от тях“.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП