Президентът на САЩ изрази надежда за възстановяване на икономическата активност

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че една тежка рецесия може да вземе повече жертви от новия коронавирус в Съединените щати и изрази надежда за бързо възобновяване на икономическата активност, предаде БТА.

"Може да изгубим известен брой хора заради грипа, но има опасност да изгубим повече хора, потапяйки страната в тежка рецесия или в депресия", изтъкна президентът. Той спомена дори за възможността да има хиляди самоубийства.

СЗО: САЩ може да станат нов епицентър на заразата

"Необходимо е връщане на работа, много по-рано, отколкото си мислят хората", допълни той.
Тръмп каза също така, че би бил възхитен, ако ограниченията заради коронавируса бъдат отменени до 12 април, когато е католическият Великден.

Мелания Тръмп е тествана за коронавирус

Пандемията от COVID-19 може да доведе до дестабилизиране на положението в много страни, заяви в реч в Пентагона председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили.

По думите му пандемията въздейства различно в страните в зависимост от равнището на тяхното здравеопазване и затова може да предизвика социален срив или политическа криза в някои държави. Очакват се "сериозни вътрешни последствия, които излизат далеч от рамките на медицинските проблеми", предрече генералът.

Марк Мили призна, че коронавирусът ще окаже влияние върху бойната готовност на американските въоръжени сили но според него то ще бъде минимално.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП