Общият брой на пациентите с коронавирус в страната е 767

Саудитска Арабия съобщи за първи смъртен случай, свързан с новия коронавирус. Потвърдени са и 205 нови случая на заразяване и то ден, след като кралството въведе на територията си нощен полицейски час, съобщават ДПА и БТА.

Над 10 000 турци са под карантина след завръщането си от Мека

В понеделник вечерта 51-годишен афганистанец е починал в град Медина, с което става първият смъртен случай вследствие на коронавируса в кралството. С новия брой регистрирани случаи общият брой на пациентите с коронавирус в страната стават 767. Повечето от тях са в стабилно състояние, но състоянието на трима души е критично, заяви говорител на саудитското здравно министерство.

Като мярка срещу разпространението на коронавируса в кралството в понеделник беше въведен полицейски час от 19 до 6 ч сутринта.

Саудитските власти спряха временно вътрешните и международните полети, както и местния транспорт. Спрени бяха и мюсюлманските поклонения умра в свещения за исляма град Мека.

НОВА ЗАРАЗА В КИТАЙ: Един човек е починал от хантавирус

В Бахрейн 65-годишен мъж, страдащ от хронични здравословни проблеми, е починал в резултат на коронавируса и с това става третата жертва на COVID-19 в държавата от Персийския залив. Това се случва два дни, след като 51-годишна жена, която наскоро била върната от Иран, почина в неделя.

В Бахрейн има информация за поне 339 случая.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП