Те са настанени в университетските общежития в Анкара и Коня

10 300 турски граждани, които се връщат от поклонения в Мека, Саудитска Арабия, са настанени под 14-дневна карантина в университетските общежития в Анкара и Коня. Това се прави, за да се ограничи разпространението на коронавируса, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Министерството заяви, че капацитетът на общежитията в Анкара е за 3 592 души, а капацитетът в Коня е за 4 938.

Френски министър обяви кои лекарства могат да влошат състоянието на болните с коронавирус

Междувременно Али Ербаш, ръководителят на турските религиозни въпроси, заяви, че турските поклонници, които се връщат от Саудитска Арабия, не трябва да напускат домовете си, нито да приемат посетители в продължение на 14 дни, "за да защитят здравето и здравето на хората около тях", съобщава агенцията.

Първа положителна проба за COVID-19 във Варна

Но снимки, разпространени в събота в Twitter, показват десетки фигури от Партията на справедливостта и развитието (ПСР), споделящи фото публикации, на които се виждат самите те, срещайки се с групи хора след завръщането си от Мека, въпреки инструкциите за самоизолация.

Най-крутите мерки срещу коронавируса предлага Мутафчийски (ВИДЕО)

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО