При температура могат да се ползват лекарства, съдържащи парацетамол

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреди, че лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен и кортизон, могат да влошат състоянието на болните с коронавирус.

Такива са например много често използваните Нурофен и Диклофенак (той се съдържа в лекарствата срещу мускулни болки като Волтарен). При температура да се ползват само лекарства, съдържащи парацетамол без да се превишават предписаните дози, съобщава в "Фигаро", цитиран от БГНЕС.

Здравните служители посочват, че е известно, че противовъзпалителните лекарства представляват риск за хората с инфекциозни заболявания, тъй като са склонни да намаляват реакцията на имунната система на организма.

Министерството на здравеопазването препоръчва на пациентите парацетамол, защото „той ще намали треската, без да противодейства на възпалението“.

Първа положителна проба за COVID-19 във Варна

Жан-Луи Монтаструк, ръководител на фармакологията в болница в Тулуза, каза за радио RTL: „Противовъзпалителните лекарства увеличават риска от усложнения, когато има треска или инфекция.“

Френското здравно министерство съобщи в петък вечерта, че броят на случаите с коронавирус в страната се е увеличил с 800 за 24 часа. Веран заяви, че има 3 661 потвърдени случая и 79 с летален край. От болните 154 души са в интензивно отделение.

На своя брифинг Веран каза, че разпространението на вируса е „бързо и реално“, но 98% от болните са се възстановили.

Още два случая на коронавирус у нас

Айфеловата кула, дворецът Версай, Лувъра, музеят Орсе и Центърът Помпиду са сред публичните забележителности, които са затворени. Няма да се провеждат и неделни меси в църкви в района на Париж.

Около 400 жълти жилетки се събраха в Париж за 70-та поредна събота на протести от ноември 2018 г. Във Франция са забранени публични събирания на повече от 100 души, но бе съобщено, че демонстрациите са разрешени.

Най-крутите мерки срещу коронавируса предлага Мутафчийски (ВИДЕО)

Училищата са затворени в цялата страна, което означава, че 12,4 милиона ученици ще останат у дома. От тях ще се очаква да следят националните учебни програми по интернет.

В същото време стана ясно, че хърватското правителство въведе строг контрол на цените на много хранителните продукти, лекарства и защитни дрехи.

На извънредно заседание късно снощи кабинетът на Андрей Пленкович изготви списък на контролираните продукти. В тях влизат: брашното, млякото, яйцата, солта, захарта, месото, тестени продукти, рибата, зеленчуците, плодовете, консервите, маслото, памперсите, водата, препаратите за хигиена и др.

В този списък са и защитните дрехи, включително обувките, очилата, ръкавиците и маските.

Най-крутите мерки срещу коронавируса предлага Мутафчийски (ВИДЕО)

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

 

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си