Всички мероприятия ще се провеждат само на полигони

В руските въоръжени сили от днес е започнала проверка на готовността за борба с коронавируса. Това бе съобщено пред журналисти в министерството на отбраната в Москва, позовавайки се на министъра Сергей Шойгу, предаде БТА. Всички мероприятия ще се провеждат само на полигони.
Проверката е започнала по решение на президента Владимир Путин и се провежда в органите на военното управление, съединенията, воинските части на Западния и Централния военни окръзи, Военно-космическите сили на Русия, Ракетните войски със стратегическо предназначение и други подразделения.

Според Шойгу проверката ще се извършва в два етапа. На първия етап командването на военните окръзи и централните органи за военно управление трябва да сформират групировки от сили (и средства), сборни отряди за ликвидиране на последствията от заболяванията в местата за дислокация на военнослужещи.

Владимир Путин посети болница за пациенти с COVID-19 (ВИДЕО)

На втория етап в течение на две денонощия ще се провери способността на медицинските отряди със специално предназначение и на всички медицински подразделения в различните части на армията за своевременно разгръщане за борба с инфекцията.

Според министъра в хода на проверката, която ще завърши на 28 март, ще бъдат анализирани също така транспортните възможности на министерството за превоза с въздушен и железопътен транспорт на необходимите сили и средства в отдалечените райони за оказване на помощ на болните и за изпълнение на комплекс от карантинни и лечебни мероприятия. Съобщава се също, че за мероприятията в рамките на проверката ще бъдат информирани военните аташета при посолствата на чуждите държави в Русия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП