Лансираният експеримент Дискавъри предвижда да включва 3200 европейски пациенти

Важни клинични изпитания на 4 експериментални терапии срещу новия коронавирус бяха лансирани в няколко европейски страни, съобщава БТА. Целта е да се тестват възможностите за борба с болестта COVID-19.

Лансираният в неделя експеримент „Дискавъри” предвижда да включи 3200 европейски пациенти във Франция, Белгия, Нидерландия, Великобритания, Германия, Испания и може би още няколко страни. Във Франция е възможно в тестовете да участват единствено хоспитализирани пациенти в отделенията за инфекциозни болести и реанимациите.

ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС: Една четвърт от населението на света е под блокада

Италиански лекар: Турция да се готви за епидемия като тази в Италия

Лекарствата трябва да комбинират ефикасност и поносимост. "Ремдесивир е антивирусен препарат, създаден първоначално за борба с ебола, но е с по-широк спектър на действие и може да блокира реплицирането на новия коронавирус. Възлагаме големи надежди на това лекарство, защото първите резултати инвитро бяха много добри", заяви вирусологът Бруно Лина от университетската болница в Лион. 
 

Друга възможност е комбинирането на лопинавир с ритонавир. Става дума за "рециклиране" на медикамент срещу ХИВ, което се изразява в блокиране реплицирането на вируса. Това комбиниране вече бе тествано в Китай, но се получиха противоречиви резултати, като причината по-специално бе, че много пациенти се подложиха късно на терапията, в редица случаи повече от 10 дни след началото на заболяването.

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

Третата възможност е към лопинавир и ритонавир да се добави интерферон бета. Това комбиниране се смята за интересно, защото COVID-19 включва две фази - вирусологична, за която се смята, че антивирусните препарати може да са много важни, и свързана с възпалителен синдром, която може да доведе до деградиране на белодробно ниво, а надеждите са, че интерферон бета ще блокира този възпалителен процес.

Четвъртата терапия е свързана с хидрохлороквин - антималариен препарат, който предизвиква много дебати и бе добавен в експеримента по настояване на Световната здравна организация и Франция, след като първоначално не бе включен в него.

Франция пуска първия високоскоростен влак за пациенти с COVID-19

Колажите с ген. Мутафчийски, разсмели милиони българи (ГАЛЕРИЯ)

НОВА ЗАРАЗА В КИТАЙ: Един човек е починал от хантавирус

Важни телефони за връзка и сигнали за коронавируса

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си