Ахмед Мехмед е собственик на фурна за хлебни изделия

29-годишен студент от руенското село Люляково раздава всеки ден хляб на възрастни нуждаещи се хора в условията на извънредното положение. Докато много от производствата спряха работа, фурната на Ахмед Мехмед работи с двойно натоварване.

БОРБАТА С COVID-19: Все повече са даренията за болници извън София

„Идеята се роди от това, че по тези села кризата никога не е свършвала. Занимавам се с този бизнес от 2 години и съм забелязал, че тези хора си правят сметка и за хляба. Не могат всеки ден да си позволят да вземат хляб. Стана ми доста тежко и реших да видя отново усмивката у тези хора“, сподели пред NOVA Ахмед Мехмед.

Той допълни, че доставя хлебни продукти в 15 села. А само в село Люляково раздава по 80-90 лева. „Хората в началото решиха, че могат да си вземат безплатен хляб. Но те са чистосърдечни и се отсеяха. Отказаха се тези с висока пенсия“, допълни студентът по право.

ВЪЛНА ОТ ПОДКРЕПА: Даренията за борба с коронавируса продължават да се трупат

Възрастните хора са много доволни от младежа и твърдят, че много им помага. Съпругата на Ахмед призна, че правят компромиси, но достатъчно за тях е да виждат щастието в техните очи.  А самият той обеща инициативата да продължи до края на кризата с коронавируса.

Репортер: Цеца Алексова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП