Част от пълната блокада, на която районът беше подложен в продължение на два месеца, вече е вдигната

Китайската провинция Хубей, която беше най-тежко засегната от коронавируса, бавно се възстановява. Част от пълната блокада, на която районът беше подложен в продължение на два месеца, вече е вдигната. А  хората се опитват да подредят отново живота си.

Жителката Ли Ю е щастлива, че е успяла да продаде шест кочана печена царевица в първия ден, в който властите са й разрешили да отвори отново сергията си в популярен туристически район в провинцията.

Нови 12 случая на COVID-19 у нас, общият брой заболели е 276 (ВИДЕО)

„Не съм била навън да продавам от 2 месеца. Хора като мен, които имат бизнес на туристическите атракции, зависят основно от пролетния фестивал, а сега не можем да продаваме. Имам да плащам наем за два месеца и ми трябват пари, за да живея“, разказа жената.

От шестте продадени царевици тя ще изкара едва 12 юана, а месечният й приход в нормални времена е 4000. Въпреки че животът в Ухан се събужда, бъдещето на 55-годишната жена е несигурно.

„Наистина е много различно. Има много малко хора. Тези извън Хубей няма да дойдат тук за уикенда. Хубей беше най-тежко засегната и никой още не се осмелява да дойде. А когато разберат, че си от тук, стоят далеч. Плашат се“, сподели Лю Ю.

Три вида тестове ще се ползват в различните етапи на епидемията от COVID-19 (ВИДЕО)

Местните власти обещаха помощ на малкия бизнес, включително и премахването на данъка добавена стойност. Така ще бъде подпомогната и Зу Янджун, която е собственик на ресторант.

През последната седмица Китай започна да отваря големите си туристически атракции, включително части от Великата китайска стена, останали затворени в продължение на два месеца заради наложените драконовски мерки за ограничаване на пандемията. Въпреки това, туристи – няма.

В Кремъл има случай на заразен с коронавирус

„Обикновено това е най-натовареният период, когато има много хора и туристи. Бизнесът сериозно пострада“, каза Зу Янджун.

В опит да съживят икономиката, властите раздават ваучери за намаления на гражданите на стойност милиони юана и обявяват и други мерки, които да накарат хората да пазаруват и да посещават туристическите забележителности. Но са категорични, че превенцията от повторно заразяване все пак остава основен приоритет.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО