Починалите са над 44 000

882 000 души са вече заразените с COVID-19 по света, а починалите са над 44 000. Огромната част от смъртните случаи са в Европа, като близо две трети от тях са в италия и Испания. А в Съединените щати очакват между 100 и 240 хиляди души да починат от коронавируса.

В САЩ явно вече осъзнават сериозността на епидемията и огромните мащаби на евентуалните последици. В Белия дом бяха представени стряскащи прогнози, според които жертвите на коронавируса в САЩ ще бъдат между 100 000 и 240 000 и то, ако се спазват сегашните указания за социално дистанциране. „Тежко е, хората страдат, хората умират… Неудобно е, от социална гледна точка, както и от икономическа, да сме в това положение, но това трябва да е отговорът на проблемите ни“, коментира Антъни Фаучи, директор на Националния институт за инфекциозни заболявания.

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Президентът Тръмп не скри, че предстоят тежки времена. „Предстои ни тежък период от две седмици. Като народ сме изправени пред трудни две седмици, наближавайки този толкова важен ден, когато нещата ще се подобрят изведнъж“, каза държавният глава.

В неделя Донал Тръмп удължи до 30 април мерките за социална дистанция, които включват призив към американците да не се събират на масови прояви, да работят от вкъщи и да се спрат училищните занятия. Най-тежко е положението в щата Ню Йорк.

А междувременно Русия изпрати самолет с хуманитарни помощи в САЩ. От министерството на отбраната уточниха, че пратката включва предпазни маски и медицинско оборудване.

Владимир Путин ще използва вече видеоконферентна връзка за срещите си след като стана ясно, че е контактувала със заразен лекар. Говорителят на Кремъл увери, че президентът е в добро здраве, но предпочита да се държи на разстояние от други хора и да работи дистанционно.

Девета жертва с коронавирус у нас (ВИДЕО)

Заразените с коронавируса в Испания надхвърлиха 100 хиляди, а починалите през последното денонощие отново са рекорден брой – 864.  Все пак властите отчита известно забавяне на темповете, с които коронавирусът се разпространява. „Ако трябва да обобщаваме, можем да кажем, че ръстът на новите заразени е с около 8%, което показва, че все още се намираме преди фазата на стабилизация на пандемията“, коментира Мария Хосе Сиера, зам.-председател на кризисния щаб.

Заразените са повече от тези в Китай, а страната е на второ място по брой на смъртните случаи след Италия.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си