Това съобщи Йън Браунли, заместник-помощник на държавния секретар по консулските въпроси на САЩ

Американските власти евакуират над 30 000 свои съграждани от чужди страни на фона на пандемията от коронавирус. Това заяви Йън Браунли, заместник-помощник на държавния секретар по консулските въпроси на САЩ, цитиран от БГНЕС. 

Затварят Гранд Каньон в САЩ

"Досега върнахме повече от 30 000 американски граждани от повече от 60 страни в родината им", каза Браунли на брифинг в сряда, препис от който беше публикуван на уебсайта на Държавния департамент. 

Той добави, че в допълнение към над 350 вече организирани полета, са предвидени още „над 80 полета от различни места или са на етап планиране“.  "Свидетели сме на най-голямото търсене от американските граждани за оказване на помощ за репатрирането им от Южна Азия, Централна и Южна Америка", каза Браунли. 

АНТИРЕКОРД В САЩ: За 24 часа са починали 884 души с коронавирус

Според Чарлз Розенфарб, специален координатор на Службата за глобална реакция на коронавирус (CGRCU), програмата за евакуация е стартирала през януари и първоначално е била насочена към връщането на американски граждани от Китай. Според него към днешна дата около 6 000 американски дипломати и членове на техните семейства са евакуирани от различни страни. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП