Премиерът Шиндзо Абе нареди в събота на кабинета си да изготви безпрецедентен пакет от мерки

Правителството и управляващата партия в Япония се споразумяха да освободят компаниите от определени данъци, ако продажбите им спаднат с над 50 на сто на годишна основа в даден тримесечен период между февруари и октомври на фона на коронавирусната епидемия. Това предаде БТА, като цитира информация на Агенция Киодо.

Бисат: Световната икономика може да се свие с 11% до юли

В този случай фирмите изобщо няма да се облагат за имоти и активи, както и за градско планиране. Ако имат спад на продажбите с 30 до 50 процента, фирмите ще плащат наполовина тези налози, според източници на Киодо. Японското правителство ще наложи мораториум върху данъчните плащания на компаниите, които от февруари отчитат понижение на месечните си приходи с 20 на сто и повече спрямо същия период на предходната година заради епидемията от коронавируса.

Удължиха срока за осигурителните вноски на едноличните търговци

Премиерът Шиндзо Абе нареди в събота на кабинета си да изготви безпрецедентен пакет от мерки в подкрепа на третата по големина икономика в света заради опасността пандемията да наруши активността в цялата страна, припомня Ройтерс. Очаква се данъчният план да бъде част от икономическия пакет за смекчаване на последиците от вирусната епидемия. Той ще бъде довършен вероятно идния вторник, допълва Киодо. 

ОЦЕНКАТА НА ИКОНОМИСТИТЕ: Ескперти коментират актуализацията на бюджета

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП