Мартин Чой намира начини да поддържа формата си и в условията на изолация

Най-добрият ни мотоциклетист Мартин Чой трябваше да стартира в Европейския шампионат в Гърция, но пандемията отложи състезанието за ноември. Сега Чой поддържа спортната си форма с тренировки според правилата.

„Моите близки и познати се обръщат към мен с фамилното ми име. Имам корейски корени, моят дядо е от Корея и мисля, че си личи. Таекуондото беше спортът, който ме изгради в детските ми години. Тренирал съм няколко месеца в Корея и имам първи дан. Това обаче не беше моят спорт, защото исках да се занимавам с мотоспорт“, каза Чой в ефира на „Събуди се“.

„Успях да се подготвям с малки мотори, които са доста полезни за състезателите, защото успяваш да държиш някаква форма. Този вид спорт е изключително скъп и бюджетът за състезанията от календара варира от 250 000 до 300 000 евро“, добавя Мартин.

Разказва, че неговият баща е човекът, заради когото продължава да прави всичко и винаги ще му бъде благодарен. „Нужен е талант и труд. Трябва да си търпелив, защото успехите не идват веднага. Мисля, че опитът, който имам, ми позволява да знам докъде достигат силите ми. През годините разбрах, че имам едно голямо качество и то е силната психика“, споделя още мотоциклетистът.

Цялото интервю гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП