От лечебното заведение ще бъде изписан и още един мъж

49-годишният старши сержант от Карлово, който е бил настанен в специализираното отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив, успя да пребори коронавируса с помощта на медиците от болничното заведение и беше изписан, съобщават от лечебното заведение.

Изписват от болницата в Плевен 69-годишен пациент, излекуван от COVID-19

Той е бил на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите му, е бил екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение според всички утвърдени протоколи за това и 2 последователни отрицателни проби за коронавирус. Към момента той е в добро здравословно състояние, като след 12 дни интензивно лечение в „Пълмед“ той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.

Още един починал с коронавирус у нас, 648 са потвърдените случаи

„Прогнозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация, е тежка. Рядко се стига до толкова бързо възстановяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента, постигнахме тези добри резултати за кратко време и днес той вече си е у дома“, коментира д-р Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лечение на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „Пълмед“.

 

 

Изписаха легендарния Рюстю Речбер от болница след лечение от COVID-19

Старши сержантът постъпва в болницата на 30 март след превеждане от МБАЛ „Карлово“ със симптоми на затруднено дишане, кашлица, температура и придружаващо заболяване диабет, както положителна проба за коронавирус. Той веднага е настанен в специализираното отделение на „Пълмед“, където е интубиран и му е проведено интензивно лечение.

Лекар: 86 % от хората ще изкарат леко коронавируса (ВИДЕО)

В „Пълмед“ за лечение в звеното остават 8 пациенти, 5 от които с положителна проба за коронавирус. Днес ще бъде изписан още един пациент– мъж от Англия, с отрицателни проби за наличие на COVID-19 и изчистен от вируса.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!