Според доц. д-р Любомир Киров някои дори няма да разберат, че са били болни

"Никога празниците не могат да бъдат тревожни, макар че тазгодишните ще преминат в по-особени условия". Това каза в ефира на "Събуди се" председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров.

"Според статистиката 86% от хората ще преболедуват коронавируса в лека форма, някои от тях няма и да разберат", каза той.

Още един починал с коронавирус у нас, 648 са потвърдените случаи

Д-р Любомир Киров обясни, че предприетите мерки от правителството имат ефект, но би могло да се стигне до проблем. "Психиката ни може да пострада, а оттам - и здравето. Повишават се и случаите на домашното насилие", каза още д-р Киров.

Борисов: Навън - само с маска или шал

Според него поради усложнения от сезонния грип годишно умират в световен мащаб между 250 000 и 600 000 души.

 "Най-важното е да се носят маски, да се мият и дезинфекцират ръцете, защото заразата влиза през устата, очите и носа. Нека да разрешим на хората да посещават парковете", заключи докторът.

Повече гледайте във видеото 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП