Коментар от отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийска света митрополия

На Цветница в столичния храм „Света Неделя” колкото и малко да бяха вярващите, те се причестяваха с обща сребърна лъжичка.  

„Основното тайнство в църквата е Светата Евхаристия. Това е жизнено важно за всеки един от нас. Традицията повелява да е с тази лъжичка и ние спазваме традицията”, заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийска света митрополия и предстоятел на древния столичен храм „Св. София - Премъдрост Божия”.

В „Света Неделя“ се причестяват с обща лъжичкa (СНИМКИ)

„Носим и вярата, че оттук нататък няма да има никаква зараза. Призовахме вярващите, ако не се чувстват добре, да не встъпват в светото тайнство”, коментира още отец Ангелов.  

Той изрази вярата си, че българското общество заедно ще премине през трудната ситуация.

 „Християните сме дисциплинирани хора, вчера повечето си останаха вкъщи. И въпреки че не бяха в храма, тяхната молитва беше чута”, каза отец Ангелов.

НА ЛАЗАРОВДЕН: Действат ли мерките в храмовете? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Относно това, че храмовете не бяха затворени отец Ангелов коментира, че това е решение на държавата, а не на църквата.

„Там, където църквите са затворени, отново е решение на държавите”, обясни отец Ангелов. И допълни, че църквата е направила всичко възможно, за да оправдае доверието, гласувано й от държавата.

„Църквите останаха отворени, но храмът е пуст, много малко хора идват. По никакъв начин не предизвикваме съответната зараза”, коментира отец Ангелов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!