По света има заразени и починали

Великденските дни трябва да бъдат прекарани в домовете, със семействата, показвайки отговорност към себе си, своите близки, обществото и държавата Черна гора, заяви митрополитът на Черногорската православна църква Михаило, пише БГНЕС.

Гърция в очакване на Великден: Празни църкви, магистрали и летища (ВИДЕО)

„В тези дни на големи изкушения, ние сме длъжни да почитаме и стриктно да спазваме наредбите на Националния координационен екип по инфекциозни болести. Не отговаряйте на призивите на безотговорни и злонамерени свещеници от Белградската патриаршия, които призовават правоверните на великденска литургия. Излагате себе си, собствените си семейства и всички онези, които са в контакт с вас, на опасността от коронавирусна инфекция, която може да завърши с тежки последици и дори смърт“, се казва във великденското послание на епископ Михаило.

Той припомни също, че няколко монаси и един епископ вече са починали от коронавирус в Украйна, един епископ в Сърбия и няколко свещеници са заразени, докато стотици са загинали в Италия“.

„Останете вкъщи с молитва на устните си за всички онези, които се грижат за нас и здравето ни в наши дни, които са готови да дадат живота си, за да защитят нас и нашите близки от опасната инфекция. Затворени в домовете ни, нека сърцата ни останат отворени“, каза черногорският митрополит. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!