Вижте историята на семейство Бигалоу

Снимка на прабаба и внуче, разделени от стъклото на една кола, докосна сърцата милиони по цял свят. Каква е историята, която стои отвъд фотоса се опита да разбере Виктория Бояджиева.

Малката Адисън е почти на 3 годинки, а прабаба й  Джийн – на 93.

„Нейното име е баба Джийн, но я наричаме Нана и баба Пухкава заради косата й, защото винаги е бухнала“, сподели за NOVA Нейтън Бигалоу, внук на Джийн и баща на Адисън.

Когато баба Джийн и Адисън са заедно, разбират всички съседи. „Баба е винаги усмихната, шумна. И Адисън е щура и жизнерадостна. Те просто имат специална връзка, приличат си“, каза Доменик Бигалоу, снаха на Джийн и майка на Адисън.

ЛЮБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ: Когато пандемията не е пречка (ВИДЕО)

Но сега в квартала е различно. Настанало е пълно затишие. Баба Джийн не идва на гости, защото трябва да си стои вкъщи. И времето тече бавно. Един ден в началото на април тя решава, че иска да види внучките си и моли роднина да я закара до дома на Ади.

„Нашата баба много искаше да види момичетата, липсваха й. Но аз работя в болница и не исках да я излагам на риск. Затова, когато я докараха до дома ни, трябваше да стои в колата. Разбира се, моята най-малка дъщеря искаше да даде целувка на прабаба. И затова я отведохме до прозореца и й казахме да изпрати въздушна целувка на баба Пухкава. Тогава видях отражението на облаците в стъклото и побързах да заснема момента с телефона си. Получи се прекрасна снимка и е лудост колко далеч стигна“, сподели Доменик Бигалоу.

За часове снимката събира стотици харесвания и споделяния. А за дни прехвърля граници по цял свят, доказвайки, че където и да живеем, в сърцата си хората си приличаме. Когато опасността почука на стъклото, ни връхлитат идентични емоции. Особено сега, когато предизвикателството е общо и не ни дели по националност или социално положение.

„Има нещо много специално в тази снимка. На пръв поглед човек вижда, че баба се е затъжила за внучето си. Но отражението в стъклото е специално. Изглежда почти сякаш детето вижда бъдещето в огледало. Много хора пишат, че снимката им напомня за последния път, в който са могли да видят своите баби, дядовци, близки хора“, разказа Доменик.

Бигалоу са много сплотено семейство. Джийн е баба на Нейтън, а той и Доменик имат четири дъщери. Най-голямата е на 18, най-малката - почти на 3. Сега всички те са разпръснати. Децата живеят при роднини от съображения за сигурност, тъй като майката е на първа линия в борбата с COVID-19. Събират ги социалните мрежи – те са прозорецът, през който вечер наднича всеки член от семейството.

„Когато разбра, че снимката й е станала известна по цял свят, казах й „ставаш супер звезда“, а тя отвърна с цялото самочувствие на планетата „О, знам, винаги съм знаела“, сподели Нейтън.

Защо двама влюбени решиха да вдигнат сватба по време на извънредно положение? (ВИДЕО)

„Тя е социална пеперуда. Ако питате нея, иска да обикаля навън, да се разхожда с приятелки. Животът й обаче е бил тежък. Израснала е в Канзас, където е срещнала моя дядо. Голяма любов, имали са 7 деца, но едното е починало още като бебе. Баба ми е била е модел като млада. Изгубила е обаче много близки. Дядо почина преди около 20 години. Някои от децата й също си отидоха. Преживяла е много, но въпреки това излъчва щастие и е винаги усмихната“, разказа още  Нейтън.

Когато чува колко харесвания има снимката, баба Джийн казва следното: „Можеше и по-хубава да стане снимката. Бръчките ми много се очертават. Но Ади не се интересува, че имам бръчки, тя си ме обича такава“.

На нейната възраст животът под карантина не може да се превърне в повод духът й да бъде сломен. „Понякога грабвам метлата и си пускам музика – танцувам и чистя. Щом дишаш, трябва да си имаш своите любими неща. Аз просто имам много неща, които ме държат позитивна. Обичам дома си, обичам да се грижа за другите и те да се грижат за мен. Има много неща, за които благодаря на Бог всеки ден“, разказа баба Джийн. 

СЪВРЕМЕННИТЕ РОМЕО И ЖУЛИЕТА: Влюбени се женят по балконите на домовете си (ВИДЕО)

Нейтън и Доменик също са на първа линия в борбата с това, което ги разделя от близките им – COVID-19. Той работи в куриерска фирма и носи храна и лекарства на нуждаещите се в щатите Канзас и Мисури. А тя е директор на спешното отделение в местната болница, където има 25 инфектирани с коронавирус.

„Нашите момичета растат с майка и баща, които работят през цялото време. Искам, когато някой ден се сещат за този период, да знаят, че сме помагали на другите хора“, сподели Доминик.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!