Епидемията не попречи на двойките да си кажат заветното "Да"

Още от времето на Ромео и Жулиета балконите се свързват с любовта. Сега социалната изолация принуди влюбените да използват уличните гледки от своите тераси като екстериор за вричането във вярност и свещената размяна на пръстени, пише "Дойче Веле".

Двойка от Хаваите си каза "да" онлайн в САЩ (ВИДЕО)

Двойка от Северна Испания реши да проведе сватбата си на своя балкон в град Арнедо, след като строгите мерки за ограничаване на пандемията им попречиха да проведат мечтаното сватбено тържество.

Хосе и Дебора размениха обетите си на балкона на апартамента си, докато десетки съседи и минувачи ги аплодираха. Някои от "гостите" дори държаха банери с послания към младото семейство.

Дори кметът на града Хавиер Гарсия присъства на сватбата, наблюдавайки я отдолу. Дрон беше използван за увековечаване на момента.

Испания е блокирана от 14 март в опит да забави коронавируса. Ограниченията задържаха 47-милионната нация по домовете, като на испанците им беше позволено да излизат само на пазар за хранителни стоки и лекарства.

ЛЮБОВ ПО ВРЕМЕ НА КОРОНАВИРУС: В Турция вече се женят онлайн

В САЩ коронавирусът взе повече от 22 000 жертви - повече, отколкото където и да било по света. Около половината са в столичния район на Ню Йорк.

Заразата обаче не успя да убие любовта отвъд Океана. Там също има бум на балконските сватби - не само в Ню Йорк, но и в Маями. В Голямата ябълка, където е наложена карантина от 20 март, брачен служител венча от прозореца на апартамента си двойка, застанала на улицата пред сградата.

Близо 3 000 двойки се венчаха на масова сватба (СНИМКИ)

Междувременно в Маями, 35-годишният Бенджамин Кац и 36-годишната Джейми Уебър решиха да направят сватбата си на балкона си в началото на април, след като бяха принудени да отменят големия си ден заради коронавируса.

Те планирали онлайн сватба със 150 виртуални присъстващи. Имало гости дори от Гърция. Съседите влезли в ролята на свидетели от собствените си балкони - на около 4,5 метра разстояние. След венчавката двойката празнувала с пица и шампанско.

В Израел двойките провеждат импровизирани сватби по улиците, балконите, на покривите и дори в супермаркети.

В Йерусалим десетки гости се забавляваха, пяха и танцуваха от балконите си с изглед към двора, за да отпразнуват сватбата на двама младоженци.

В Twitter бе споделено видео от предложение за брак на балкон в Ливан. На кадрите се вижда как двама мъже с екипи за дезинфекция се издигат с кран до балкона, за да поздравят жена. След това единият от мъжете се изкачва над терасата, сваля противогаза и пада на колене. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!