Три истории от три различни части на света с ключова дума – любов

Три истории от три различни части на света с ключова дума – любов. Любовта, която не познава граници. Дори и във време на пандемия. Те са Инга и Карстен. Тя е на 85, той на 89 години. Обичат се през затворената граница между Дания и Германия и всеки ден се срещат от двете й страни, за да си поприказват на по кафе с бисквити.

 „Трудно е. Липсва ми, но се чуваме по телефона три пъти на ден, а вечер ми изпраща целувка за лека нощ”, сподели Карстен.

„Той е всичко за мен. Изпраща ми цветя и червено вино. Носи ми нещо всеки ден”, добави Инга.

ПОРТРЕТИТЕ НА КАРАНТИНАТА: Фотограф засне с дрон живота по балконите (ВИДЕО)

Двамата се запознават случайно през 2018-а, а от 13-и март миналата година прекарват всеки ден заедно. Надяват се по Великден отново да могат да се прегърнат.

Коронавирусът раздели и хората от един германски и един швейцарски град. Всяка неделя, откакто е избухнала пандемията, роднини, приятели и съпрузи са достатъчно близо, за да си кажат „Обичам те“, но твърде далеч, за да се докоснат. Помежду им стои телена ограда.

Жан-Пиер Уолстър е швейцарец от Цюрих. Приятелката му Мая е дошла от Хайделберг. Пътувала е два часа и половина с кола, за да зърне любимия си.

„Трудно е, но знам, че един ден отново ще можем да сме заедно, както си мечтаем”, смята Мая.

РАЗДЕЛЕНИ ЗАЕДНО: Мъж отиде на среща с приятелка, "скрит" в балон (ВИДЕО)

В друга част на света – Америка, група приятели сбъднаха мечтата на влюбена двойка за сватба, като им организираха тържество - на улицата. От безопасно разстояние близки и съседи надуваха клаксоните на колите си и изсипваха конфети, за да повдигнат настроението на младоженците. А на входа на блока ги очакваше торта с надпис - „Любовта не се отменя“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.