Идеята на Адас Василиас се превърна в световна мода

Фотограф засне с дрон как хората прекарват дните блокирани в домовете си. Насядали по балконите си в търсене на слънце и опит да забравят за блокадата, така открива своите съграждани латвиецът Адас Василиас. Сватбен фотограф по професия и търсач на емоции по призвание.

„Когато започна карантината в Литва аз останах без работа. Само през първата седмица от нея имах отказани три рекламни сесии, две отказани събития и една отложена сватба. Седях и си мислех - какво следва сега. Какво мога да направя и как да снимам хора въпреки социалната дистанция? С помощта на фотообектива ти можеш да бъдеш на дистанция от 10 метра от хората, което е безопасно. Досетих се обаче, че когато снимам сватби използвам дрон и с него мога да снимам хората в техните домове, независимо колко високо живеят. Така аз стигнах до балконите на хората”, разказа фотографът.

РАЗДЕЛЕНИ ЗАЕДНО: Мъж отиде на среща с приятелка, "скрит" в балон (ВИДЕО)

Идеята на Адас се превърна в световна мода. Вече има последователи в десетки страни, включително и България.

„Хората ми казват, че харесват снимките, а това ме прави щастлив, защото те си стоят вкъщи и нямат какво да правят и тази фотосесия с дрон е голяма атракция, най-вече за децата”, обясни Адас.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Благой Цицелков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.