Времето ще е динамично през цялата нова седмица

От неделя времето навлиза в традиционната си пролетно-лятна динамика с температури, близки до нормата за сезона и по-честа купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Неделята ще е топла с температури в ранния следобед между 20 и 25 градуса, за София – около 20. С малко по-хладен западен вятър по обяд в Дунавската равнина над страната ще преминава слаб студен фронт, който ще създаде условия за кратки превалявания тук-там с гръмотевици в следобедните часове в Южна България.

Новата седмица ще започне с типично пролетно време. Температурите – в същия диапазон като днес. Превалявания – слаби в следобедните часове над Югозападна България и гръмотевична активност, по-интензивна вторник и сряда.

В първите дни на месец май, от петък до неделя, страната ни ще попадне под влиянието на зона с ниско атмосферно налягане с по-интензивни валежи, силни пориви на вятъра и гръмотевици. В петък валежите ще са по-осезаеми в Централна и Западна България, през почивните дни и на изток. Дневните температури ще останат в диапазона над 20 градуса и ще се понижат по-чувствително едва в края на седмицата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.