Това стана със заповед на здравния министър

Тази нощ вдигнаха карантината в село Паничерево. То беше затворено, след като заразен с COVID-19 избяга от старозагорската болница и се върна в селото. Последва и масово тестване.

Започна масово епидемично проучване на хората в Паничерево

Вдигането на полицейската блокада в Паничерево вече е факт, както и свободното влизане в селото. Част от жителите посрещнаха тази новина с песен. Страхът обаче остава сред други. Споделят и, че изкарали трудно 14-дневната изолация. А ощев първия ден на карантината имаше 6 новозаразени. Общо с положителни проби са 15 души. Трима от тях, включително и избягалия от болницата са излекувани.

Личният лекар на селото също разказва, че изминалите дни са били много тежки.

„Не пожелавам на никой колега джипи да му се струпат за 4 дни 5 пациента да бъдат хоспитализирани и да бъдат потвърдени с коронавирус”, коментира д-р Живко Атанасов.

 

 

Продължават и тестовете на жителите от Паничерево. Досега са направени близо 400 теста – и PCR, и бързи тестове, които бяха дарени. Резултатите от последните 50 се очакват късно тази вечер.

Очаква се скоро в селото да се върнат десетки семейства, предимно от Англия, които ще бъдат поставени под карантина. 

 

Във вторник бяха махнати блокадите и в столичните квартали "Факултета" и "Филиповци". От Националния оперативен щаб посочиха, че ако се наложи мерките в махалите отново ще бъдат затегнати.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!