Общинската избирателна комисия отне правомощията на Румен Томов

Благоевград официално вече е без кмет. Общинската избирателна комисия отне правомощията на Румен Томов заради неправомерното му участие в търговско дружество. Така в Благоевград ще се състоят частични предсрочни избори. 

ВАС прекрати мандата на кмета на Благоевград

На свое извънредно заседание утре Общинският съвет ще избере кой измежду заместник-кметовете временно да наследи Томов до избирането на нов градоначалник. Според процедурата Общинската избирателна комисия трябва да уведоми Централната избирателна комисия, след което, със свой указ, президентът Румен Радев трябва да определи датата за изборите в Благоевград.

“Ще се видим на нови избори, тъй като хората са ми гласували доверие и аз не мога да ги подведа. Намирам решението на ОИК за чисто политическо”, коментира Томов.

„Не ОИК е виновна за отстраняването на г-н Томов, а нарушението от негова страна на конкретна императивна норма от ЗМСМА”, коментира Мартин Бусаров.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.