Осем от заразените са деца, четирима са служители

Ново огнище на коронавирус у нас. То е в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания във Видин. Това е второто огнище в тази област в такъв тип социално заведение.

От общо 26 изследвани, 12 са дали положителни проби - 8 са деца и тийнейджъри и четирима са от персонала. Най-младият е на 13 години.

1506 станаха потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Създадена е организация за изолиране на заразените с коронавирус деца и младежи, а положителните лица от персонала ще бъдат поставени под домашна карантина. Осигурен е персонал за обгрижване на потребителите. Продължава изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище.

Все още не се знае откъде е тръгнала заразата.

„Разделени са тези лица и деца, които са дали положителни тестове, от отрицателните. Току-що занесохме екипи и други предпазни средства, очила, дезинфектанти, допълнително да имат колкото е необходимо”, заяви Борислава Борисова, заместник-кмет на Видин.

Почина още един от заразените с COVID-19 от Дома за стари хора в Гара Орешец

В област Видин случаите на коронавирус вече са 103. 38 от тях са служители на областната болница – лекари, санитари, медицински сестри и лаборанти. Смъртните случаи са 4. Двама от починалите са обитатели на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!